Hadstenegnens Rideklub blev til Midtjydsk Rideklub

Da rideklubben blev etableret i 1936, var den forbeholdt en lille gruppe ryttere, der lånte og lejede sig ind forskellige steder i Favrskov og omegn. Efter krigen diskuterede rytterne under et planlagt stævne, hvorvidt navnet Hadstenegnens Rideklub, var det rigtige, da hovedparten af medlemmerne egentlig var fra Hammel og omegn.

Der var ikke uenighed om dette, men hvad skulle den så hedde? Hammel Rideklub kunne man ikke blive enige om, og derfor opstod navnet Midtjydsk Rideklub.

Allerede dengang var der stævner og opvisninger, og Midtjydsk Rideklub var ofte med på sejrsskammelen rundt omkring i Jylland. Hubertusjagt og military var  Midtjydsk Rideklubs centrum i mange år.

Tilbage i tiden kunne man som medlem få undervisning af Oberst Lunding på Bidstrup Gods eller af sognefoged Børge Hansen på Pøt Mølle. Havde de brug for ridehal, var der flere private medlemmer, som kunne være vært, lige fra Anbækvej til Mundelstrup, men også dengang var Klintholm inde i billedet, med daværende ejer, Fritz Krüger.

Først i 1996 fik Midtjydsk Rideklub fast tag over hovedet. Kommunen købte i 1994 Klintholm og jorden omkring.

To år senere kunne Midtjydsk Rideklub endelig få fast adresse, og ikke nok med det, de kunne stolt kalde sig 'Rideskole'. Det var nemlig en del af aftalen mellem kommunen og klubben, at Midtjydsk Rideklub skulle fungere som rideskole for børn i Hammel og omegn.

Få år efter etablerede man de første naturspring i skoven omkring Klintholm, som senere blev til en ganske eftertragtet militarybane blandt ryttere i hele landet.

Midtjydsk Rideklub kan også bryste sig med flere deltagere ved DM for både pony og heste.

Midtjydsk Rideklubs formænd gennem tiderne:

Albert Rasmussen                                                    1936
Forpagter Nikolajsen                                               1944
Fritze Honnes de Lichtenberg                                 1947
Børge Hansen                                                          1958
Harriet Johannesen                                                  1962
Kristian Rasmussen                                                 1967
Erik Angel                                                               1969
Jens Peder Møldrup                                                 1973, 1979, 1984
Anna Funch                                                             1984
Mette Møldrup                                                        1991