De præcise holdindelinger og muligheder finder du under linket holdoversigt

Tilmelding og framelding og øvrige spørgsmål sendes til info@midtjydskrideklub.dk
OBS! Frameldning af hold skal ske pr. d. 1 med en måneds varsel til info@midtjydskrideklub.dk
 
Dressur Undervisningens indhold
Undervisningens indhold, består primært af dressurundervisning som foregår hhv. indendørs eller udendørs afhængig af årstid og vejr. Derudover vil der også være afveksling i undervisningen, og nogle dage vil der kunne stilles et lille spring eller ponygames bane frem eller der rides en tur i skoven, så elever får mulighed for at prøve noget nyt. Underviseren vil altid tilpasse undervisningen efter elevernes kompetenceniveau. Dressurundervisning er for alle, og der findes hold som passer til de forskellige niveauer eleverne er på. Det er på et dressurhold, og man starter, når man skal lære at ride.
 
Spring undervisningens indhold
Undervisningens indhold består altid af springning af bane. Undervisningen foregå hhv. indendørs eller udendørs afhængig af årstid. Banens sværhedsgrad skifter fra gang til gang, og justeres af underviseren, som vurderer hvilken sværhedsgrad der passer til eleverne. Under springundervisningen vil der også forekomme en del bomtræning, da dette er et godt redskab til træning af springfærdigheder hos både rytter og hest. Springundervisning forudsætter at rytteren har styr på grundridningen, og kan ride rundt i skridt, trav og galop, har kontrol over hesten, og styr på sin balance under ridning. For at gå til springundervisning, skal du have anskaffet dig en sikkerheds-/springvest.
 
Hjælp de mindre børn at sadle på og af og trække frem og tilbage til ridehuset
Mindre børn har rigtig stor glæde ved at ride og pusle omkring hestene. Det kan dog være svært at få gjort tingene rigtigt, når man ikke er så stor, så hjælp dit barn alt det du kan med op- og afsadling, ind- og udtrækning af ridehal samt op- og afsidning. Det er hyggeligt og er en kæmpe hjælp for ridelærerne.